måndag 11 juni 2012

Vit chokladmousse

Ca 6 små portioner

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
2 tsk florsocker

Gör så här:

  1. Smält chokladen i vattenbad på låg värme.
  2. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och florsocker. Vänd ner äggsmeten i grädden. Rör ner den smälta chokladen.
  3. Häll i vackra glas och ställ i kylen i minst fyra timmar före servering.
Kom ihåg att chokladen ej ska bli för kall.


Går ju att toppa med favoritbären. Hallon är riktigt gott till. 

1 kommentar:

  1. Den där moussen gör jag oxå ibland. Det blir alltid succé. Enkelt å gott. Inte ens jag kan misslyckas. Så skönt att du snart har semester, hoppas vädret tar sej. Det här jäkla regnandet är inte speciellt charmigt. Kram

    SvaraRadera