lördag 14 april 2012

Kladdkaka med Baileys

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2dl strösocker
1 dl Baileys
2,5 dl (150 g) vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
grädde

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten av en form löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
2) Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blandea till en jämn smet och låt svalna lite.
3) Vipsa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner Baileys och därefter chokladsmeten.
4) Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
5) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna lite. Servera gärna med lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott, varför kan man inte bara leva på efterrätter och bakverk??Ha en finfin söndag kramar Diana

    SvaraRadera